Duurzaam Ondernemen

Ons Kindercentrum hecht aan een duurzame natuurlijke inrichting, waar veel ruimte is voor openheid. Zoveel mogelijk maken we gebruik  van natuurlijke materialen.

We werken samen met MVO-ondernemers en willen hierin ook een stuk educatie geven.

Samenwerken en verantwoord ondernemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planeten Profit. MVO is een proces en geen eindbestemming. De doelen die worden nagestreefd veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. De visie van Ons Kindercentrum sluit aan en ondersteunt de minimum doelstellingen van Gemeente Culemborg om maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering te realiseren en te ontwikkelen. Wij zoeken steeds opnieuw naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Ons Kindercentrum werkt samen met organisaties die ook concreet bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen . Dit zijn organisaties als: stadsboerderij Caetshage en De witte schuur (biologische) zorgboerderij, molenaar Molen Johanna (levering van melen) en productie bedrijven (re­cyclematerialen).

We delen samen een pand met de scouting. We halen recycled spullen op bij de ondernemers uit de buurt om hiermee ons atelier te vullen.

 

Natuur

De natuur is een (inspiratie) bron. In de natuur vertoeven, oog hebben voor wat de natuur te bieden heeft, is een dagelijks terugkerend aspect waardoor ieder mens een respectvolle omgang met de wereld kan ontwikkelen.

De medewerkers van Ons Kindercentrum leven deze waarde voor. We dienen als voorbeeld voor iedereen en nemen jullie hierin graag mee.

 

 

 

 

Voeding

Het eten en drinken wat wij aanbieden is ecologisch en biologisch verantwoord.

We kopen zoveel mogelijk fairtrade in. Suiker, smaak- en kleurstoffen worden zo veel mogelijk vermeden.

 

 

 

 

 

Materiaal

Het materiaal dat we gebruiken voor handvaardige, textiele en creatieve werkvormen krijgen we van bedrijven voor wie dat ‘afval’ is.

Hierbij moet u denken aan: papier, hout, behang, tapijt, marmoleum, wol,lappen stof etc. Deze materialen worden tijdens al onze activiteiten aangeboden. Met deze manier van werken maken wij mensen bewust van wat er in de wereld gebeurd en wat wij allen kunnen doen als kleine bijdrage in het geheel.